top of page

Proiecte

Satul Danceu se afla la 40 km de Drobeta Turnu Severin in comuna Jiana. Proiectele derulate in acel loc sunt menite sa dezvolte o serie de programe educationale si sociale in cadrul grupurilor de copii si tineri rromi. In 2004 Hands of Hope a cumparat o cladire in acel sat si in anul 2005 au avut loc discutii individuale cu peste 120 copii, identificand astfel nevoile lor individuale si nevoile acelei comunitati. De cand acest proiect a luat fiinta, multi copii au experimentat o crestere in capacitatea de ascultare, concentrare si comunicare, si comunitatea ca si intreg s-a schimbat la nivelul raportarii fata de educatie. De 2 ori pe saptamana voluntarii merg in Danceu sa lucreze cu copiii ce fac parte din acest proiect iar relatiile acestora cu parintii si familiile lor sunt foarte bune. Prezenta constanta din ultimii ani in viata acestor copiii a fost foarte importanta: Hands of Hope a dovedit dedicare in schimbarea vietilor acestor neprivilegiati ,dar minunati copii.

Danceu

cerneti

Proiectul din satul Cerneţi, care este situat la doar 4 km în afara oraşului Drobeta Turnu Severin, a început în 2007. Cerneţ̦i, similar cu Dănceu, este o comunitate de rromi cu multe probleme neglijate. Scopul acestui proiect este de a reduce riscul de eșec al copiilor în sistemul școlar, ajutând la îmbunătăţirea abilităţilor şcolare şi sociale. De asemenea, se pune mare importanţă pe creşterea şi educarea copiilor pe baza unui sistem de valori morale, voluntarii implicandu-se şi în consilierea familiilor acestor copii. De-a lungul timpului numeroşi copii au primit ajutor educaţional şi material, acest lucru ducând la un nivel crescut al încrederii comunităţii in Hands of Hope. Proiectul se desfăşoară prin întâlniri săptămânale, în cadrul cărora copiii sunt împărţiţi pe grupe, după vârstă. Majoritatea dintre aceşti copii provin din familii foarte sărace, singura sursă de venit fiind colectarea de deşeuri sau vânzarea ambulantă a lucrurilor găsite prin gunoaie.

gura vaii

Gura Văii este o comunitate defavorizată social, localizată la 15 km departare de Drobeta Turnu Severin. Familiile din Gura Văii locuiesc în blocuri aflate în proprietatea guvernului ce au apartamente cu o singură cameră, în fiecare apartament locuind 5 membri ai unei familii. Mulţi dintre copii locuiesc cu unul dintre părinţi şi cu familia extinsă din cauza problemelor domestice. Voluntarii Hands of Hope au vizitat prima dată acest sat în anul 2007 pentru a oferi copiilor cadouri de Crăciun şi au devenit constienţi de problemele şi situaţiile dificile în care copiii se aflau. În urma experienţelor pe care le-au avut voluntarii în acest loc, Hands of Hope a decis să înceapă un proiect de vară special, pentru copii, în anul 2008, pentru a aduce bunătate şi dragoste în vieţile lor. Echipa lucrează acum cu peste 70 de copii săptămânal şi au dezvoltat relaţii adânci şi însemnate, construite pe o fundaţie de încredere şi respect. Privind în viitor, Hands of Hope intenţionează să lucreze cu toate familiile din Gura Văii, ajutandu-le educaţional, iar atunci când este posibil, financiar. Acest lucru va aduce un beneficiu enorm copiilor ci şi a celor din jur.

1

2

3

Valea Alunului este un sat situat la aproximativ 30 km în afara oraşului Drobeta Turnu Severin. Copiii din Valea Alunului sunt crescuţi într-un stil de viaţă traditional şi cu valori tradiţionale rurale. Majoritatea familiilor nu au un venit regulat sau locuri de muncă. Ei sunt de cele mai multe ori marcați ca şi “dezorganizaţi”, ceea ce înseamnă ca în acest proiect copiii au familii cu un singur părinte sau locuiesc cu bunicii sau alte rude. În aprilie 2010, Hands of Hope a început un program educaţional în Valea Alunului cu o echipă formată din patru persoane. Scopul proiectului este să asigure activitaț̆i educaţionale şi asistenţă socială pentru copii. Toţi copiii merg la școala dar sunt limitaţi în ceea ce ar putea să dobandească cu resurse puţine şi ajutor din afara sistemului şcolar. Proiectul oferă copiilor posibilitatea să-şi deschidă orizontul și să- şi descopere potenţialul individual în timp ce primesc ajutor specializat.

Valea alunului

4

În mai 2010 am început, în localitatea Nicolae Bălcescu, un program cu copii. Este un timp în care, cu ajutorul obiectelor, al poveştirilor, lucrului manual, jocurilor de memorare dar şi a celor distractive, şi al petrecerilor, fiecare copil este încurajat să se bucure şi să înveţe lucruri noi.În prezent vin la aceste întâlniri, care au loc duminică, 20 de copii cu vârste cuprinse între 5 -14 ani, care provin din familii destrămate, sărace, părinţi alcoolici sau unii sunt crescuţi de rude, fiind abandonaţi de părinţi, iar singurul venit al familiei fiind alocaţia acestor copii. Din cauza faptului că părinţii merg să lucreze cu ziua în sat, ei rămân să aibă grijă de gospodărie, de fraţii mai mici şi lipsesc de la şcoală, unii nu au frecventat decât patru clase, deşi au 14 ani. Pe lângă susţinerea în educatie și dezvoltare, am încercat prin diverse mijloace ajutor cu haine, încălţăminte şi chiar alimente acolo unde a fost posibil.

 

nicolae balcescu

5

corcova

Corcova este o localitate situată la 35 km de Drobeta Turnu Severin. Viziunea noastră pentru acest sat este să asigurăm activități educaționale și asistență socială copiilor ce frecventeaza ,,Clubul Copiilor”. Copiii cu care lucrăm provin din diferite familii, multe dintre ele fiind familii sărace și familii cu probleme sociale. Avem cazuri în care prezența părinților în viețile copiilor a fost înlocuita de bunici, aceștia fiind plecaţi la muncă în străinătate, fiind decedați sau având probleme cu alcoolul sau delicvența. Copiii manifestă interes în frecventarea „Clubului Copiilor” și se pot vedea beneficiile acestui proiect ce promite o continuitate cu rezultate deosebite.

6

social Projects

bebe

Prin proiectul “Bebe” se doreşte ajutarea mamelor tinere şi neexperimentate în ceea ce priveste îngrijirea corespunzătoare a copiilor lor, şi sprijinirea tuturor mamelor cu lucruri necesare pentru copiii cu vârsta sub 2 ani. Proiectul “Bebe” intenţionează să fie un sprijin constant pentru mamele aflate în toate proiectele noastre: oricând ele pot cere un sfat despre cum să se descurce în ceea ce priveste rolul de mama şi ele pot fi asigurate că vor primi ajutor medical sau financiar în situaţii de urgenţă. Avem un număr variat de bebeluşi înscrişi în program, însă de-a lungul timpului au fost mereu un minim de 60 de bebeluşi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

student

Proiectul Student doreste sa continue activitatea proiectelor educationale pentru copii nu numai prin incurajarea lor sa isi continue pregatirea educationala, ci si sustinerea lor in acest aspect. Unul din principalele modalitati prin care acestia sunt sustinuti este ajutorul financiar: admiterea la un liceu inseamna parasirea satului si mutarea in oras acolo unde se afla liceele, iar acest lucru poate insemna si la o distanta de 2 ore; astfel este necesar ca elevii sa locuiasca in oras, iar acest lucru nu este gratis. Multi dintre tinerii care fac parte din Proiectul Student sunt primii din satul lor care nu renunta la educatie, asadar, pe langa ajutorul financiar si material, Hands of Hope le ofera si ajutorul in procesul de adaptare la noile responsabilitati, fiind la dispozitia lor 24/7.

Multe sate din împrejurimile oraşului Drobeta Turnu Severin au familii foarte numeroase şi foarte sărace, care suferă din cauza condiţiilor cu adevărat grele. Ca şi proiect, SOS Familia caută să ajute familiile, în special în situaţii de urgenţă, cu provizii alimentare, lemne şi, de asemenea, cu rechizite şcolare, haine şi scutece de fiecare dată când este posibil. SOS Familia doreşte să ajute aceste familii să se dezvolte prin furnizare de sprijin social şi material. În anul 2008 proiectul a început oficial dupa ani în care voluntarii au ajuns la familii în nevoie, iar astăzi peste 72 de familii din 11 sate diferite primesc asistenţă. În acest proiect, pe viitor, Hands of Hope urmărește să ofere ajutor practic în ceea ce priveşte repararea caselor dărâmate şi sprijin pentru facturile de spitalizare. SOS Familia deţine un potenţial mare în a ajunge la familii în situatii de urgenţă prin recunoaşterea semnelor, în special când aceştia nu vorbesc despre ei însisi sau evită să povestească situaţiile lor.

s.o.s familia

registered charity no. 29187510

ASOCIATIA

HANDS OF HOPE

ROMANIA

Impreuna pentru speranta.

Together, for hope.

bottom of page